TBE Buffer (Tris-Borate-EDTA), nükleik asit elektroforezi ve diğer moleküler biyoloji uygulamaları için ideal bir tampon çözeltisidir.
Bu tampon çözeltisi, laboratuvar uygulamalarında güvenilir ve tekrarlanabilir sonuçlar elde edilmesini sağlar.
TBE tamponu, Tris baz, borik asit ve EDTA'nın birleşiminden oluşur ve DNA ve RNA'nın stabilitesini koruyarak ayrılmalarını optimize eder.
Özellikler ve Faydalar
- Optimal pH Seviyesi: pH 8.3 ile nükleik asit elektroforezi için ideal ortam sağlar.
- Yüksek Çözünürlük: DNA ve RNA'nın net ve ayırt edici bantlar oluşturmasını sağlar.
- EDTA İçeriği: Metal iyonlarını şelatlayarak nükleik asitlerin bozunmasını önler ve enzimatik reaksiyonları inhibe eder.
- Geniş Kullanım Alanı: DNA ve RNA elektroforezi, agaroz jel elektroforezi ve diğer moleküler biyoloji tekniklerinde kullanıma uygundur.
- Uzun Raf Ömrü: Stabil bileşimi sayesinde uzun süreli kullanım için uygundur.
Kullanım Alanları
- DNA ve RNA Elektroforezi: DNA ve RNA örneklerinin ayrılmasında ve analiz edilmesinde kullanılır.
- Agaroz Jel Elektroforezi: DNA ve RNA moleküllerinin jel üzerinde ayrılmasını optimize eder.
- Moleküler Biyoloji Teknikleri: Klonlama, PCR ve diğer moleküler biyoloji uygulamaları için uygun tampon ortam sağlar.
Teknik Bilgiler
- Tris (Tris(hidroksimetil)aminometan)
- Borik Asit
- EDTA (Etilendiamintetraasetik Asit)
- pH: 8.3
Güvenilir ve Kaliteli Ürün
TBE tampon çözeltimiz, yüksek kaliteli ve analitik saflıkta kimyasallar kullanılarak üretilmiştir.
Laboratuvar araştırmalarınızda güvenilir ve tutarlı sonuçlar elde etmek için ideal bir seçimdir.
Hemen sipariş verin ve moleküler biyoloji çalışmalarınızda fark yaratın!